Sok nő utasít vissza egy randit, pusztán azért, mert nem tetszik neki a férfi ruházata, de egy friss kutatás szerint a lila ingnek nem lehet ellenállni.

Egy 2.000 nő részvételével zajló felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 28 százaléka mondott nemet egy randevúra pusztán azért, mert a férfi ruházata nem nyerte el a tetszésüket. Az egyik mosószergyártó áltat végzett közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a férfiak kevésbé válogatósak, mindössze 14 százalékuk hozott döntést a nők ruhái alapján.

A nők 60%-a azt is elmondta, hogy a férfiak öltözködési stílusa egyike a legfontosabb szempontoknak, amit a hajviselet követett, melyet a nők 17%-a talált döntő tényezőnek. Harmadik helyen zárt a cipő 9 százalékkal.

De nem csak a negatív, hanem a pozitív tényezőket is megtudták a felmérésből. A nők 36%-a azonnal elfogadta a meghívást, ha a férfi lila inget viselt. A klasszikus fehér ing csak a nők 13 százalékánál volt nyerő, míg a kék szín csak 11 százaléknál.

Mindemellett sok nő elismerte, hogy átalakították már partnerük ruhatárát, és a nők negyede szerint van még hova fejleszteni pasijuk öltözködését. Teszik mindezt körmönfont módszerekkel, csak 20-ból 1 nő nyilatkozott úgy, hogy közvetlenül meghatározzák mit viseljen partnerük, ha elhagyják az otthonukat. Viszont háromból egy nő képes lelkiismeret furdalás nélkül rávenni partnerét, hogy cseréljen ruhát, mert a jelenlegi miatt szégyenkezve menne vele bárhova is.

Érdekes módon minden ötödik férfi hasonlóan képes önjelölt öltözködési tanácsadóvá válni. A legmegdöbbentőbb adat azonban az, hogy 10 férfiból és nőből egy elismerte, hogy valamilyen módon megsemmisítette párjának azon ruhadarabjait, amiket igazán gyűlölt.

Forrás: Életmód
Fotó