A párkeresés során a legtöbben az izgalmas kontrasztok ellen döntenek egy hasonló életmóddal rendelkező ember mellett.

A nép szava mindig igaz. Hiszen arra az esetre, ha egyszer nem jön be, van egy mondás, amely épp az ellenkezőjét állítja. Így van ez azzal a feltevéssel is, hogy az ellentétes karakterek vonzanák egymást. A tudomány pedig időközben azt is megállapította, hogy ez szinte mindig tévedés. A legtöbb kapcsolatra ugyanis igaz, hogy a hasonszőrűek jobban viselik egymást.
És ez éppúgy igaz az első találkozásra, mint egy tartós kapcsolatra. Egy lelkiismeretes ember aligha érez örömöt például egy felületes partner társaságában, és a rendmániások is ritkán vannak összhangban a trehányokkal.
Ezen felismerések ellenére makacsul tartja magát az ellentétekkel teli kapcsolatban megtalált beteljesedésről szóló mendemonda. A pszichológus Lynn McCutcheon szerint a fiatal diákok 77 százaléka gondolja úgy, hogy a boldog párkapcsolat ellentétpárokon alapszik. Ennek fő oka talán, hogy a hasonlóság nem szexi, nem izgalmas és unalmas hírben áll. De úgy tűnik, valójában mégsem tartogat túl sok izgalmat a szerelem.

Forrás: Női napozó
Fotó