Lehet, hogy meglep, de a legtöbben nem Valentin-napot gondolják ideális időpontnak.

engsm

Egy közel 8000 fős online felmérés szerint a magyarok a lánykérés kérdésében csak bizonyos részletekben ragaszkodnak a hagyományokhoz: a térdre ereszkedés fontos, a szülőktől kézkérés már nem.

A válaszolók közel fele (46%) mondta azt, hogy négyszemközt kell a romantikus eseménynek megtörténnie, csak 8% gondolta fontosnak, hogy hagyományosan, a szülőktől kérjék meg a lány kezét. 3% voksolt valami kifejezetten extrém helyzetre, és ugyanennyien mondták, hogy a lánykérésnek családi-baráti társaságban kell megtörténnie.

Abban a jelentős többség egyetértett (73%), hogy a lánykéréshez a férfiaknak feltétlenül le kell térdelniük, a nyilvánosság kérdéséről a két nemnek eltérő a véleménye: míg a férfiak 6%-a választana helyszínként éttermet, koncertet vagy akár utcát, a nőknek csak 3%-a szavazott erre.

Dátum szempontjából csak a válaszadók 1%-a gondolta tökéletes időpontnak a lánykérésre a Valentin-napot, a nagy többség (69%) szerint bármelyik nap tökéletes lehet. 30% valami jeles dátumot választana, például a kapcsolat évfordulóját, születésnapot vagy karácsonyt.

Fotó: Unsplash/Nathan Dumlao

Comments