Az első közös számlarendezés kérdése azért nagyon kényes téma, mert több ellentétes berögzülés feszül egymásnak. Ezért is jobb minél hamarabb és minél diszkrétebben túl lenni rajta.

A nők, ha egyáltalán tudatosan megfogalmazzák maguknak, kétféleképpen láthatják a kérdést. Egyrészt úgy, hogy “én vagyok a nő, az első randin fizessen a férfi”, vagy úgy, hogy “nehogy már azt higgye a pasas, hogy én nem tudok magamnak fizetni.” Sajnos azonban ha ugyan meg is tudod állapítani, hogy a csaj hogyan gondolja, ezzel még nem vagy kisegítve, ugyanis valószínűleg az első randin alakoskodni fog egy kicsit ezzel kapcsolatban. (Kivéve azokat a lányokat, akik nem csak az első randin, de az azt követő mindegyiken úgy gondolják, hogy a férfi fizet és kész. Ezeket a lányokat úgy lehet kiszúrni, hogy a számla érkezésekor elmennek a mosdóba, vagy egyszerűen üveges tekintettel néznek az enteriőrbe. Döntés kérdése, van-e kedved és pénzed egy ilyen felállásra.)

Mivel nem szerencsés dolog kényelmetlen helyzetbe hozni egy nőt az első randin, ne olyasmit javasolj, hogy ugorjatok ki Párizsba vacsorázni. Lehet, hogy nincs rá pénze. El tudod képzelni, hogy ilyen esetben azonnal hívja a barátnőjét, hogy most mit mondjon neked, vagy az anyukáját, hogy adjon kölcsön neki egy valag pénzt, mert randizni akar? Nem jó kiindulási pont. És ez csak az extrém eset. Ha egy lány nincsen hozzászokva, akkor az is feszélyezheti, ha olyan éttermet javasolsz, ahol a pincérek alá fogják tolni a széket, ugyanakkor az is vállalhatatlan, ha valami borgőzös pincekésdobálóba akarod berángatni a jól nevelt marketingasszisztenst.

Ha megvan a hely, ami mindkettőtöknek passzol a szubkultúrájához és a pénztárcájához, akkor egyetek-igyatok, dumáljatok. Bármiről, csak pénzről ne. Normális ember nem beszél a pénzről, semmilyen formában. Ez azt takarja, hogy egy nőnek még az is kiábrándító lehet, ha arról spekulálsz neki, hogy majd előléptetnek, és akkor veszel egy új kocsit. Ne kockáztasd, hogy a csaj azt higgye, a pénztárcáddal akarod meggyőzni, mert sértésnek veheti.

Én annak venném. Egyszer randiztam egy pasassal, aki azzal kezdte a bókolást, hogy milyen szépek a körmeim, és ez milyen jó, mert “igényes”, majd azzal folytatta, hogy ő mindenre nagyon “igényes”, és csak ilyen kocsival hajlandó járni, meg csak olyan pulóvert hajlandó felvenni, de ha talál egy hasonlóan” igényes” csajt, akkor annak “mindent megad”. “Wow” – gondoltam, miközben forgott a gyomrom a proli “igényességétől”, ami arra azért nem terjedt ki, hogy bármiről is beszélgetni akarjon magán kívül. Szóval, ha egy mód van rá, az ilyesminek még az árnyéka se vetüljön rád, mert szinte biztos öngól lesz a vége.

Ettől függetlenül a nők szeretik, ha meghívják őket. Nem azért, mert akkor megspórolnak pár száz vagy pár ezer forintot, hanem talán azért, mert abból azt látják, hogy a férfi hajlandó rájuk áldozni. És itt megint nem a pénzről van szó, inkább az erőfeszítésről. (Az ugyanolyan jó, ha elmész és szedsz virágot a rétről, mert az is áldozat. Mármint a nőknek ugyanolyan jó; egyébként tilos közterületről virágot szedni, úgyhogy neked akár nagyon rossz is lehet, ha megpróbálod. )

Visszatérve az első randira: legegyszerűbb és legjobb, ha te fizetsz. Gyorsan és feltűnésmentesen. Ha a csaj megköszöni, akkor király, ennyi volt, legközelebb biztos ő hív meg. Ha úgy tesz, mintha észre sem vette volna, hogy valahogy elintéződött a számla, akkor számíthatsz rá, hogy legközelebb is te fizetsz. Másik eset, ha a nő nem akarja, hogy te fizess, legalábbis úgy tesz, mintha nem akarná. Ez a legproblémásabb neked, mert férfiként mégsem mondhatod azt az első randin, hogy “jólvan, akkor hívjál meg”. Vedd el tőle a pénzt, rá se nézz, tedd el. Ha többet adott, így járt, majd legközelebb jobban meggondolja, akar-e kicsinyeskedésre kényszeríteni.

A helyzet viszont nyilván nem csak a férfiaknak komplex, a nőknek is megvan ezzel a maguk baja. Sokan nem képesek megköszönni, ha meghívják őket, azaz valami miatt nem jön ki a szájukon az, hogy “köszi a kaját”, pedig esélyes, hogy így gondolják. Van, amikor az válik atomkínossá, hogy nem akarják a lehúzás látszatát kelteni, úgyhogy beszállnának, de ők sem igazán tehetik meg, hogy helyetted fizessenek, úgyhogy gyanakvás helyett nem árt néha a női oldal zavartságát is figyelembe venni a kérdésben. Ha pedig a csaj meghív, akkor örülj neki, köszönd meg, és a Jóistennek is, mert kedvel annyira, hogy kisöpörje az útból a fizetési problematikát, azért, hogy fontosabb dolgokkal tudjatok foglalkozni.

Forrás: Player

Fotó