Az internetes társkereső oldalak használata az utóbbi évtizedben indult hódító útjára és mára már több ezer felhasználója van a különböző párkereső portáloknak.

A szingli személyek ezen oldalak segítségével könnyíthetik meg a párkeresés folyamatát, ráadásul az adatlap kitöltésének lehetőségével csakis olyan infókat adnak meg magukról, amit csak akarnak.

Az online társkeresők egyik legnagyobb dilemmája, hogy mennyi is védjük meg saját privát szféránkat, tehát adjunk-e meg elérhetőséget vagy a későbbi ismerkedés során netán telefonszámot. Cikkünk most a személyes szféra védelméről és néhány óvintézkedésről szól, melyek betartásával biztonságossá válhat a cyber szerelem.

Kinek adjam meg a telefonszámom?

Az online társkeresés során, ha már egy ideje ismerkedsz valakivel, esetleg több levélváltáson is túl vagytok már, joggal merülhet fel a kérdés: vajon megadjam neki a telefonszámom vagy bármilyen más elérhetőségem? Ilyen esetekben érdemes mérlegre tenni az eddigi „kapcsolatotokat”, gondold végig, hogy sikerült-e annyira megismerned az internet segítségével, hogy akár a telefonszámod is rábízd. Ezzel ugyanis akarva akaratlanul, de kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz, ugyanis onnantól kezdve, hogy valakinek a számod a birtokába került, bármikor képes lesz téged elérni. Ezért nem árt előre tisztázni, hogy mikor kereshet. Ha megbeszéled vele, hogy milyen időpontokban hívhat máris egyszerűbb helyzetben vagy. Emellett persze eleinte izgalmas lehet, ha napi 30-40 sms-t váltotok, ám ez a későbbiekben akár zavaró tényező is lehet. Így feltétlen egyeztess partnereddel ez ügyben, így kikerülhetitek a kellemetlenségeket.

Egy kis nyomozás nem árthat

Sok társkereső ott követi el a legnagyobb hibát, hogy már az első levélben kiadja telefonszámát vagy egyéb elérhetőségét. Ezt sürgősen el kell felejteni, ugyanis egy adatlap alapján még fogalmunk sincs arról, hogy ki is valójában ez az ember. Ha szimpatikus számodra a másik fél fontos, hogy jobban megismerd. Egyáltalán létező személyről beszélünk-e, váltsatok néhány levelet, és ha úgy érzed már kialakult köztetek egyfajta bizalom, akkor fontolóra veheted a telefonszámod megadásának lehetőségét. Másrészről a randi helyszínét lehet a levél váltásokban is egyeztetni, és ha ott is meggyőződtél arról, hogy érdemes folytatni, akkor adj ki magadról személyes információkat.

Új SIM kártya?

Gondoltál már rá, hogy mennyi kellemetlen szituációtól szabadítanád meg magad, ha lenne egy külön csak a társkeresésre korlátozódó telefonod vagy SIM kártyád? Hiszen mi sem egyszerűbb, mint venni egy új kártyát, amihez új szám is társul és ezt megadni a számodra szimpatikus szingliknek. Ha pedig mégsem jön be a másik, ennek ellenére ő mégis csak zaklat, egyszerűen csak megszabadulsz a kártyától. Ugye milyen pofon egyszerű?

Amennyiben a telefonszámod megadásáról van, szó feltétlenül hagyatkozz az ösztöneidre, ugyanis azok a bizonyos belső hangok ritkán csalnak. Ha pedig úgy érzed levelezőpartnered nem vagy még nem érdemes arra, hogy elérhetőséged birtokába jusson inkább ne add meg neki azt. Emellett fontos, hogy lakcímed illetve egyéb más elérhetőséged soha ne add meg internetes társkereső oldalon a legelején, ugyanis ha az illetéktelen felhasználókhoz kerül, roppant kínos helyzetekbe kerülhetsz.