A netes ismerkedés nem csak a kapcsolatokban változtatott meg rengeteg dolgot – még új kifejezések is születtek a társkeresők viselkedése kapcsán.

Az új kifejezések nagy része természetesen angol nyelvű és az eltűnős jelenségekhez kapcsolóik; a legtöbbjükre még nincs is igazán jó magyar szó, de szabad a pálya, lehet próbálkozni a magyarításukkal.

A ghosting talán már ismerős lehet, ezt akkor használjuk, ha az egyik fél se szó, se beszéd ködé válik (azaz szellemmé) – úgy eltűnik az ismerkedés kellős közepén, mintha sose létezett volna.

Ennek barátságosabb formája a caspering (Casper, a kedves rajzfilmszellem nyomán) – itt az illető legalább előre szól, hogy köszi, ennyi volt, e aztán tényleg nyomtalanul eltűnik.

A ghosting legidegesítőbb formája az orbiting (orbit – kering): veled ugyan megszakítja a személyes kapcsolatot, de szinte zaklatóan követ minden közösségi oldalon – elsőként lájkolja az instás fotóidat, ide-oda kommentel. Ilyenkor tulajdonképpen az történik, hogy a radarján tart, elvileg nem akar tőled semmit, e hát ki tuja, mit hoz a jövő…?

A submarining, azaz tengeralattjárózás kifejezés is csak a közelmúltban kezdett az online randizáshoz kötődni – ilyenkor az egyik fél rendszeresen hol felbukkan, hol eltűnik, minden magyarázat nélkül.

Volt már olyan első randid, aminek a végén a partnered máris örök szerelmet vallott, összeköltözésről és házasságról beszélt, szinte üldözött a rajongásával, elhitette vele, hogy egymás lelki társai vagytok – majd eztán eltűnt? Nos, akkor belefutottál a mosting jelenségbe (ami az angol most, legtöbb kifejezésből származik). A pszichológusok szerint nem biztos, hogy az illető hazudik az elején, talán tényleg így érez, viszont mikor hirtelen elmúlik ez a fellángolás, gyáván megfutamodik.