Vörös rózsa helyett
Posted by Társkeresőoldal on 24 október 2012

Milyen ajándékkal lehet sikered egy randin?

Randira mész, tehát rózsát kell vinni – el ne hidd! Ha minden egyéb részletre kínosan figyelsz, az ajándékot se intézd el rutinból! Bár a kérdés ott kezdődik: kell-e ajándék? Válaszokkal is készültünk.

Inkább ne légy rózsás pasi!

Teljesen tipikus, gyakran ismétlődő kép egy férfi életében: készülődik, menő ruhát vesz fel, illatfelhőbe burkolózik, minden eshetőségre készülve óvszert tesz a zsebébe, és elindul az első randi helyszínére – vélhetően egy étterembe vagy moziba. Útközben drámaian a fejéhez kap, az első útba eső virágárusnál vesz egy (igen, egyetlen szál) vörös rózsát, majd rohan tovább. Érkezés, pár perc várakozás a kiszemelt lányra, és máris megszabadulhat a celofán nélküli, ámde tüskés, minden fantáziát nélkülöző, mégis elvárt ajándéktól.

Ez jelentené a lovagiasságot, az udvarias gesztust? Nos, ismerőseim körében végzett rögtönzött közvélemény-kutatásom ennek ellenkezőjét bizonyítja: kifejezetten idegesítő tud lenni, amikor egy nőnek egész este egy szúrós, vészesen hervadozó virágot kell szorongatnia.

Az első benyomás

Az is kérdéses, kell-e egyáltalán ajándékot vinni az első randira? A két fél még nem ismeri egymást, a férfinak fogalma sem lehet a hölgy érdeklődési köréről, szokásairól (az is lehet, hogy allergiás a rózsára…). Talán tanácsosabb ezzel várni a második találkozóig. Addig is tökéletesen lehengerlő fegyver lehet a férfikézben az udvariasság: figyelj a lány szavaira, nyisd ki neki a kocsi ajtaját, segítsd le és fel a kabátját… ha már itt tartunk, sok pasi ezen a téren kis gyakorlásra szorul. Elég kellemetlen helyzet egy nőnek, amikor próbálják feladni rá a kabátot, de a plafonig kell felnyújtózkodnia, vagy épp hanyatt vágódnia ahhoz, hogy beletaláljon az ujjába. Ha azonban ezt a kis gesztust is figyelmesen hajtod végre, biztosan elkönyvelhetsz egy nagy piros pontot.

Forrás: Player

Fotó