Bemutatkozás társkereső oldalon

Sokan sokféle hibát elkövetnek, mikor a társkereső oldalakon történt regisztráció után létrehozzák profiloldalukat. Nem kell nagy hibákra gondolni, de gondoljuk csak végig, alapvetően, ha valaki megnézi a fotóinkat, önmagunkról adott leírásainkat, gyakorlatilag néhány perc alatt el is dönti, hogy esetleg megpróbáljon-e valamilyen úton-módon kapcsolatba lépni velünk, vagy esetleg nem.

És ehhez bizony tényleg nem kell sok, elég egy rossz fotó, elég valami unalmas közhely, s már vége is az ismerkedésnek.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni – a bemutatkozás az bemutatkozás mindenképpen, történjen akár élőben vagy online, a legfontosabb az első benyomás. Sok minden eldől azokban a másodpercekben, amíg valaki megnézi fotóinkat, elolvassa érdeklődési körünket – azonban, ha úgy dönt, hogy ismerkedik, ez után is el lehet rontani sok mindent, amit megalapoztunk…

Profilkép, fotók, ismertetők

Általában az első dolog, amit az érdeklődők megnéznek, az a fotó, az első profilkép. Nyilvánvalóan a legfontosabb szabály, hogy a képünk témája, a beállítás, a „kompozíció” (ha szabad ilyen kifejezést használnunk), legyen összhangban azokkal a dolgokkal, amiket a profiloldalunkon magunkról az érdeklődőkkel megosztunk. Hogy egy erős példát használjak, ha azt állítjuk magunkról valahol, hogy mennyire szeretjük a gyerekeket, akkor nem érdemes olyan képeket feltenni a legfrekventáltabb helyre, amelyen gyerekek sírnak mellettünk – nem biztos, hogy elsőre ugyanaz az információ jön le rólunk az érdeklődőknek, mint azt mi szeretnénk.

Ugyanígy vigyázni kell a kihívó, szexi fotókkal is – ha esetleg hosszú távú kapcsolatot szeretnénk, nem biztos, hogy a nézelődő egyből erre fog gondolni, ha meglátja ilyen fotóinkat…

A leírások

A megfelelő fotók kiválasztása után érdemes minél több időt szánni profiloldalunk minél tökéletesebb összeállítására. Ha valakinek megtetszenek azok a fotók, amelyeket feltöltöttünk magunkról, biztos lehetünk benne, hogy fog időt szánni arra is, hogy elolvassa bemutatkozásunkat, sőt, igazából a fotó után ezekkel a jellemzőkkel kelthetjük fel igazán az érdeklődést.

Több hibát is el lehet követni itt, s alapvetően érdemes minden területen az arany középutat választani. Ami a terjedelmet illeti, különösen fontos ez – nem érdemes regényeket írni, mert azt egyrészt senki sem fogja végigolvasni, másrészt pedig, ha mindent leírunk magunkról, akkor miről fogunk beszélgetni a levelezés, esetleg az első randik során?

De ugyanilyen sokatmondó lehet, ha valaki csak tőmondatokban, éppen csak odadobva mond valamit magáról – mennyire lehet érdekes, izgalmas személyiség az, aki még csak néhány mondatot sem tud összehozni magáról?

Őszinteség – a realitások talaján maradva

Képzeljük el a következő szituációt. Regisztráltunk egy társkereső oldalra, összebarátkoztunk nagyjából egy-két havi levelezgetés után egy felhasználóval, majd eljutottunk oda, hogy találkozni szeretne velünk. Megvan az időpont, lehet készülni – majd eszünkbe, jut, hogy:

  • papíron csak 65 kilók vagyunk, valóságban viszont 72, arról nem is beszélve, hogy nem 170, hanem 150 centi;
  • egy hét alatt lehet sportos testalkatunk?
  • mi lesz, ha meg kell szólalnom a kiváló angol nyelvtudásomon?

Sok kellemetlen percet megtakaríthatunk magunknak és esetleges partnereinken néhány őszinte gondolattal…

Az igények

Érdemes ebben az esetben is a realitás talaján maradni, az sosem veszi ki jól magát, ha túlzott igényeink, elvárásaink vannak. Ráadásul érdemes reálisan felmérni a lehetőségeinket, hiszen ha egy érdeklődő felhasználó azt látja, hogy kissé nagyképűen, túlzott elvárásokkal állunk a dolognak, akkor rögtön ott is hagyja a profiloldalunkat s vissza sem néz egy ideig.

Nem kell rögtön leírni, hogy csak a hivatásos sportolók és fitneszedzők jelentkezhetnek, mert az rögtön rossz hatást kelt az olvasóban, aki pedig akár még lelkes partner is lehet(ne) később.

Biztonság mindenekelőtt

Gyakorlatilag Dunát lehet rekeszteni azokkal a cikkekkel, amelyek arról szólnak, hogy mire kell vigyáznunk a különböző közösségi oldalakon és egyéb nyilvános vagy könnyen elérhető weboldalakon a személyes oldalainkkal kapcsolatban. Azzal mindenki tisztában van, hogy a lehető legkevesebb fontos adatunkat tesszük nyilvánossá, hiszen biztosan nem szeretnénk, ha valaki a nevünkben venne fel hitelt. Nem kell feltétlenül nagy pénzekre vagy dolgokra gondolni, elég az, ha sikerül egy hitelkártyát igényelni a nevünkben, mi meg aztán fizethetjük a tartozást.

Vagy járhatunk a rendőrségre hetekig, hónapokig.

 

Alapszabály tehát, hogy igyekezzünk ne csalódást okozni – legalábbis ne úgy, hogy előtte már meggyőztünk valakit annak ellenkezőjéről. Egy ilyen után már nehéz visszaküzdeni magunkat, ahogy mondani szokták, ráadásul még a saját önbizalmunkat is csak a béka segge alá nyomhatjuk ezzel.

Hogy egy újabb közhelyet említsünk, mindenki megtalálja a párját, viszont ehhez idő kell. Nem kell rögtön az első jelölthöz hozzámenni, ugye…