Társkeresés regisztráció nélkül

Ma már nem elhanyagolható egyrészt az online társkeresők száma sem, másrészt pedig az itt regisztrált felhasználók száma sem. Lassan mindent az interneten keresztül intézünk, ott megy a bankolás, ott küldünk képeslapot, ott követjük a barátaink életében zajló változásokat. Miért is lenne ez másként a társkereséssel?

Viszont nem volt ez mindig így, és még ma is megvan a lehetőség arra, hogy valaki esetleg regisztráció és az adatai megadása nélkül ismerkedjen. Az élmény természetesen nem ugyanaz, de a tény az tény, ezek a formák is élnek még.

Az őskor

A társkeresés kezdetleges formái még ma is élnek, szinte minden napilapnak van apróhirdetéses rovata a párt keresőknek. A hatékonyságról ebben az esetben sajnos nem tudok semmit, de valószínűleg nem a legideálisabb. A hirdetés megjelenik egyszer, legjobb esetben a postafiókra érkezik néhány tíz levél, azokat kell átböngészni, néhányat fotóval – hát, van ennél izgalmasabb dolog is mindannyiunk életében.

Aztán természetesen a világ előrelépett s így tett vele az emberek többsége is, s megjelentek a különböző elektronikai eszközeink, illetve az ezekre épülő társkeresés.

Még ma is nagyon népszerűek a különböző, mobiltelefonos segítséggel használható szolgáltatások, a különböző üzenőfalak, csetek. Ezek legtöbbször egy-egy tévécsatorna felületén futnak, a felhasználók regisztrálnak, s az ekkor megadott adataik alapján kapnak válasz sms-eket, ezen paraméterek alapján cseveghetnek. Hatékonyságról ebben az esetben sem igazán beszélhetünk – bár elég sok pénzt el lehet költeni, tekintve, hogy pénzbe kerül a regisztráció is, illetve a további sms-ek is leginkább emelt díjasok. Bár sokan használják ezeket a társkereső oldalakat, a megtérülés nem az igazi, az ár-érték arányról nem is beszélve.

Társalogj élőben

Aztán hogy újabb előrelépés történjen a társkeresés sebességében és módszertanában, megjelentek az olyan oldalak, ahol már csetelni lehetett egymással, nem kellett válaszra várni – legalábbis nem perceket, órákat, hanem csak másodperceket. Itt is regisztrációhoz kötött azonban a tevékenykedés, mindenki a saját profiljával léphet be és keresheti a számára megfelelő partnert, akivel aztán csetelhet, beszélgethet párosban vagy csoportosan, a különböző (vagy leginkább egyező) érdeklődési területek szerint.

Online társkeresés

Nagyjából így jutunk el az igazán professzionális oldalakhoz. De mit lehet itt tenni regisztráció nélkül? Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent és milyen jó eredményeket lehet elérni például úgy, hogy az ember csak az adatlapokat néz meg. Ehhez nem kell regisztrálni például. Más adatlapját simán megtekinthetjük általában a társkereső oldalakon, viszont a kapcsolatba lépés egy kicsivel körülményesebb ebben az esetben – hiszen ekkor emelt díjas SMS-sel vagy telefonhívásokkal kell megkezdenünk a kommunikációt.

Bár első hallásra nem tűnik a dolog igazán hatékonynak, valójában azonban egész komoly eredményeket lehet elérni. Az események menete ugyanis ekkor az, hogy az emelt díjas szám felhívása után rögtön a kiszemelt versenyzővel beszélhet az ember – így akár az első telefonbeszélgetés során meg is lehet szervezni az első randit, ha mindkét fél úgy gondolja. Mivel ilyen esetben a felhasználók adatai nem kerülnek átadásra, a biztonságunk sincs veszélyben.

 

A legérdekesebb, gyorsabb, a legtöbb információval bíró módszer egyértelműen az utóbbi, ugyanakkor nyilván a többivel is lehet eredményt elérni.