Hat ajánlott téma első randevúkra férfiaknak

Beszélj a szenvedélyeidről

A gyakori randevúzók bizonyára ismerik azt a nem ritkán elérkező pillanatot egy-egy beszélgetés során, mikor hirtelen minden téma kimerül, s igazán értelmes dolog nem is jut az eszünkbe. Bizony, ilyenkor jön a kínos csend. Általában ebben a helyzetben mindkét fél valahogy minél gyorsabban szeretne visszatérni a párbeszédbe, így menekülésként a jól bevált kérdésekhez fordulnak, mint például „Milyen iskolába jártál?” vagy „Hol születtél?”, „Hol is dolgozol?”. Azonban ezek a kérdések igazából nem nagyon vezetnek sehová, ráadásul közöttük vannak olyan is, amelyekre nem biztos, hogy szívesen válaszol a hölgy. Különösen érdemes vigyázni ezekkel, hiszen vagy unatkozni kezd a lány, vagy menekülni – egyik sem jó.

Van viszont megoldás erre is természetesen – ahelyett hogy besétálnánk ebbe a csapdába, íme hat érdekes téma, amivel a minimumra csökkenthetjük a kínos csendek hosszát és még a társalgás izgalmát is fenntarthatjuk.

Beszéljünk a szenvedélyünkről

Ez az egyik legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb módja, hogy egy beszélgetést fenntartsunk, ráadásul ne is untassuk a témával a partnert. Ahelyett, hogy azon törnénk a fejünket, hogy milyen téma felé is tereljük a beszélgetést, kezdjünk el a saját szenvedélyinkről beszélni. Nem kell félni, hogy belesülünk, előadhatjuk viccesen, s természetesen így azt is bemutatjuk, hogy mennyire lelkesek és odaadóak tudunk lenni egy-egy téma, érdekesség iránt.

S így bemutathatjuk tudásunkat is, hiszen valami olyan dologról beszélünk, amihez értünk, amit kedvelünk, ráadásul a hölgy bepillantást nyerhet érzelmeinkbe és lelkesedésünkbe is – a nők pedig pont ezt keresik egy férfiban.

Ugyanígy, ha a hölgy valami saját hobbiról, szenvedélyről kezd beszélni, érdeklődjünk utána, tegyünk fel kérdéseket, még akkor is, ha semmi közünk sincs az adott tevékenységhez. Ezzel elérjük, hogy lelkes lesz, izgatott lesz, hiszen saját magáról beszélhet, s közben információkat csepegtethet magáról nekünk – amelyekre akár később még vissza is térhetünk, ha véletlenül megint csak kínos csend telepedne ránk…

Figyeljük a környezetünket

Mindig érdemes figyelni a környezetünket, amíg egy-egy hölggyel beszélgetünk mondjuk egy bárban – a jelenlévők mindig szolgálhatnak témával. Történeteket találhatunk ki, érdekességeket szűrhetünk le, ami segíthet megmutatni partnerünknek a kreativitásunkat, humoros oldalunkat – ezek pedig az este folyamán még többször előkerülhetnek…

A gyerekkor

Ez az téma, ami mindig velünk marad és amihez bármikor nyugodtan visszatérhetünk. Több előnye is van, mert a gyermekkorunkról beszélve akár bemutathatjuk partnerünknek érzelmi oldalunkat is, ráadásul Ő összekötheti saját gyermekkorával, saját tapasztalataival, emlékeivel. Ez a téma bármikor bedobható, s általában nyitott fülekre talál.

Utazás

Mindenki szeret az utazásairól beszélni, éppen ezért ezzel a témával kapcsolatban a legfontosabb dolog, hogy hagyjuk a hölgypartnert beszélni. Azt mindenképpen el akarjuk kerülni, hogy úgy tűnjünk, nagyképűsködünk, be akarjuk mutatni, hogy mennyi helyen voltunk már és milyen gavallérok tudunk lenni. Ami jó ebben a témában, hogy nagyon sok támpontot ad, amit megismerhetünk a lánnyal kapcsolatban – kulturális ismeretek, érzések, stb.

Önismeret

Mikor valamiről beszélünk, bármiről, legyen az a gyerekkor vagy a szenvedélyeink, fontos, hogy úgy árnyékoljuk, úgy mutassuk be a dolgot, hogy mi mindent tanultunk az egészből. Egyrészt ez rögtön azt jelzi partnerünknek, hogy tudunk mélyebben a dolgok mögé nézni, nem vagyunk felszínesek, másrészt a beszélgetést is elviheti újabb témák, újabb szintek, élmények felé.

Popkultúra, trendek

Ha már minden kötél szakad és nagyon szükséges valami, ami nem engedi, hogy kínos csendbe fulladjon a beszélgetés és el akarjuk kerülni a fenti vallatós kérdéseket, akkor mindig adott téma lehet a popkultúra, a trendek, az éppen arató divattémák. De ezen a témán nem érdemes sokat rágódni, ahogy a trendek jönnek-mennek, úgy lehetnek unalmasak is, s így lesz unalmas a téma is. Aztán pedig a partner – mindkét oldalról.