A hűtlenkedők körülbelül 62%-ának a munkahelyéről kerül ki a szeretője.

Érthető is lehet, hiszen az emberek többsége itt tölti ideje java részét – azonban a megcsalásnak vannak előzményei.

A közösen eltöltött idő, a megfeszített tempó, a folyamatos közelség – nos, a munkahelyen könnyen kialakulhat flört, kaland, akár szerelem is. Egy kutatás szerint 71% az esélye annak, hogy viszonyba bonyolódunk a kollégánkkal.

Az Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a vezetők 24%-a kezdett már viszonyt a munkahelyén – sőt a párkapcsolatok 30%-a a munkahelyen kezdődik. Megálljt parancsolhat az a tény, hogy ezeknek csak a fele, vagyis a kapcsolatok 15%-a lesz hosszú életű. Ami viszont tanulságos, hogy a kalandozások terén nincs különbség férfiak és nők között.

Ok és okozat?

Közel van és ismerjük egymást. A jó és a rossz(abb) pillanatokat is. Ismerjük a gondjait, és azt, amitől jobb kedve lesz. Mert egy munkahelyen szinte biztos, hogy előbb utóbb mindenki összefut és szóba elegyedik egymással. A kutatás ugyanis kitért arra is, hogy meglepő módon az jelent leginkább vonzalomfaktort, ha valakik hosszú távon együtt dolgoznak, és rendszeres találkozásokat követel a munkájuk. Ha pedig a munkahelyen kívül is vannak közös elfoglaltságok – tréningek, konferenciák, üzleti utak – még rátesz egy lapáttal: a románcok 70%-a ilyen típusú kapcsolatokból alakul ki.

Természetes és elfogadott lenne?

Sok helyen igen, viszonylag könnyen elfogadják, hogy mellettük alakulnak kapcsolatok, míg vannak olyan helyek, ahol kifejezetten tiltott – és akár az egyik fél elbocsájtásával is járhat -, ha viszont kezd egy kollégával. Még akkor is, ha a kapcsolat hosszú távú és házasság a vége.

Más az egyszerű – és könnyed – flört. Szinte mindennapos, és sokszor nincs is mögötte más, mint pár kétértelmű mondat. Vannak, akik ebből már-már sportot űznek és egyszerű unaloműzésként udvarolnak, anélkül, hogy többet akarnának.

És ha vége?

Talán pont ezen kell elgondolkozni. Amikor a kapcsolat megromlik és válságba kerül, még nehezebb a szakítás, mint máskor. Hiszen nem lehet egyszerűen kiszállni – a munka és az iroda közös marad, ahogyan a barátok egy része is. Ha tehát ilyen kalandot keresel – figyelmeztetnek a szakértők – arra is gondolj, hogy a viszony vége egyben a munkaviszony vége is lehet.
Forrás: Anna.hu
Fotó