Stratégiai jelentősége van a harmadik randinak? Miért gondolja meg magát a férfi épp ekkor?

3 ok, amiért nem jelentkezik többé

A harmadik randi nemcsak a mesebeli szám miatt bír különleges jelentőséggel. Sokak ezt tekintik a mindent eldöntő találkozásnak. Úgy gondolják, eddigre ki kell derülnie, hogy a másik mennyire szimpatikus, és hogy legyen-e folytatás.

Az esetek többségében ennyi idő valóban elég ahhoz, hogy valaki elhatározásra jusson. A legjobb persze, ha mindketten a folytatásra szavaztok, és ezután következik a sorban, ha egyetértetek abban, hogy nincs tovább.

Csalódás

Ebből a szempontból a legrosszabb verzió az, ha a másik nemet mond, te viszont nem így érzel, sőt, meg is lepődsz ezen. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért gondolta meg magát a férfi, illetve az, hogy mit nem vettél észre.

Bárhogy is történjen azonban, nagyon fontos észben tartanod, hogy ne hibáztasd magadat – pláne ne az ő viselkedése miatt. Főleg, mert annyi legalább elvárható, hogy a harmadik randi után valamilyen formában közölje, ha nem akar többet találkozni, és ne ígérje meg, hogy hívni fog, ha nem hív. Íme, a leggyakoribb okok a háttérben.

Valaki más

Lehetséges, hogy a férfi arra jött rá, valami hiányzik ahhoz, hogy kapcsolat lehessen köztetek. Nem kizárt, hogy erre az ébreszti rá, hogy időközben találkozott valaki mással, aki jobban tetszik neki.

Ha viszont valamelyikőtök úgy érzi, hogy hiányzik a kémia, akkor jobb is, hogy még időben lelép, és nem tesz úgy, mintha minden rendben lenne. Ha te vagy a szenvedő fél, ebbe először belegondolnod talán szomorú lehet, de azért van pozitív oldala is. Így te is lehetőséget kapsz arra, hogy továbblépj, és ne feledd: akinek nem te vagy az igazi, az neked sem a nagy Ő.

Hibák

Az első randikon persze az izgalom vagy a túlzott megfelelési kényszer is tévútra vihet. Nézd meg kalauzunkat, mely segítségedre lehet, ha keresed a párod

Különböző elvárások

Bár a mesék és néhány hollywoodi forgatókönyv is azt sugallja, hogy a szerelem mindent legyőz, ez a valóságban nem mindig van így. Lehet, hogy két ember minden tekintetben remekül megérti egymást, és még a kémia is működik köztük, de az egyikük hosszú távra tervez, a másikuk viszont rövid távon gondolkodik.

Ha a férfi inkább kalandot vagy szexet akar, te viszont nem, három alkalmat talán áldoz a projektre, de után inkább könnyebb prédát keres. Ugyanez fordítva is igaz. Bár sok férfi mindent bevet, hogy hamar ágynak döntse a kiszemelt nőt, ezzel együtt azt várja, hogy ez nem történik meg. A komoly kapcsolatot a befektetett energia határozza meg leginkább, és van, akinek kedvét szegi, ha a másikat túl könnyű ágyba csalni.

A lufi kipukkad

Az első találkozások alkalmával az is könnyen előfordulhat, hogy valamelyikőtök idealizálja a másikat. Lehet, hogy éppen te láttad, illetve akartad látni minden szempontból sokkal szebbnek a férfit és a bimbózó kapcsolatot, mint amilyen valójában, és ezért ért csalódás. De nem kizárt, hogy a férfi akart téged másnak látni, mint amilyen valójában vagy, és a lufi épp a harmadik randin pukkadt ki.

Persze mindez sovány vigasz lehet, ha még a csalódás érzelmi utóhatásait éled. Ám akárhány sikertelen randi miatt főtt már a fejed, ne felejtsd el, hogy azt, akivel valóban összepasszoltok, nem tudod elriasztani. Egy kapcsolatnak sokkal nagyobb megpróbáltatásokat kell kibírnia, mint három randi.

Forrás: Femina
Fotó