Ne randizz Bolíviában!
Posted by Társkeresőoldal on 11 március 2013

Egy professzor is lehet tökhülye, ha netes ismerkedésre kerül sor.

Paul Frampton 70 éves, elméleti fizikus. A University of Northern Carolina professzora, az Egyesült Államok Energiahivatalának fő szakértője.


Kiváló elme, aki olyan témákban publikál – gyakran Nobel-díjasok társaként – , mint a „magasabb dimenzióban megfigyelhető anomáliák explicit értékelése”, a „kiralitás kommutátor és vektor mezonok” avagy a „királis dilepton modell”, De nem csak az elméleti fizikai modellek érdeklik, hanem azok a modellek is, akik más fizikai tulajdonságaikkal tűnnek ki. Például Denise Milani cseh bikinimodell. 1980-ban született, 2007-ben Miss Bikini Worldnek választották. Mi tagadás nem tűnnek éppen összeillő párnak. De az idős prof nem így érezte. Négy éve vált el feleségétől és új asszonyt akart magának, persze csakis 18 és 35 között, mert egyrészről az jobban mutat mellette, másrészről meg még gyermekeket is akart az idősödő úr. Fel is regisztrált egy netes társkereső oldalra, aztán viszont megismerkedett Denise-zel.

Hosszan csetelgettek, közben a nő elmondta, hogy már nagyon unja a modellkedést, és szeretne megállapodni egy érettebb úr mellett. Paul szerint abszolúte tökéletes párt alkottak, mert ő okos, a nő meg szép, és ez így jó. Miután alaposan összebarátkoztak meg is hívta Pault egy fotózásra a bolíviai La Pazba. De mire némi késéssel – gond volt a modell által küldött repülőjeggyel – a prof megérkezett, Denise-nek sajnos el kellett mennie. Majd megkérte Pault, hogy ugyan már hozza utána néhány cuccát. Innen már gyakorlatilag mindenki – Paul Frompton kivételével – tudja mire megy ki a történet. Ő viszont elment egy gyanús sikátorba, ahol egy nem kevésbé gyanús kinézetű alak odaadott neki egy szakadt fekete gurulós bőröndöt látszólag üresen. Emailben a hölgy mondta, hogy ez neki „érzelmileg fontos”. Na ja. Aztán Buenos Airesben, ahol átszállt volna Frampton, kiemelték őt a vámosok. És ugye senkit nem lep meg, hogy a nő kisbőröndjének titkos rekeszében két kiló kokain volt.

A prof előadta a történetét az argentin hatóságoknak és kb. körberöhögték. A nem túl jó körülményeiről híres Villa Devoto börtönbe került, ahol viszont azonnal helyi celeb lett. Nem csak rabtársait oktatgatja, hanem emailben és telefonon továbbra is tartja a kapcsolatot doktoranduszaival, sőt publikál is (Devoto University Campus megjelenéssel), néha kijár előadást tartani egy helyi egyetemre is. Közben megvolt a pere, ahol ő elmondta történetét, az ügyészség viszont kézírásos papírokat mutatott be, amelyeken állítólag ő számolgatta, mennyit is lehet keresni a drogon. Védője szerint nem tudott semmit, és annyira el van telve saját eszétől, hogy az már kóros. A bíróság szerint nem az. 16 évet kapott. Fizikus társai, köztük egy Nobel-díjas is közben gyűjtést kezdtek, ügyvédre, hogy legalább házi őrizetben tölthesse le hátralévő időt.

És közben mi történt Denise-zel? Nos ő éppen szülővárosában, Frydek-Mistekben vásárolt a Tescóban, amikor mondták neki, hogy hallották a nevét a rádióban. Semmit nem tud semmiről. A Facebook adatlapját meg az emailjét, állítólag, meghekkelték, és visszaéltek a személyiségével.

Azóta az is kiderült, ez nem az első ilyen eset. Múlt évben egy új-zélandi nő (szintén idősebb, és szintén tudományos pályán mozog) ismerkedett meg neten egy argentin úrral, majd egy hasonló történetnek négy és tíz hónap börtön lett a vége. Az amerikai drogellenes hatóságok szerint ez egy meglehetősen új módszere a drogkereskedőknek, a legtöbben azért tudnak arról, hogy mi van csomagban.

Forrás: Fotelkalandor
Fotó