A magányos szíveknek nyújt segítséget a római metró, amely egy felmérés szerint egyre több magányos embernek kínál lehetőséget arra, hogy párt találjon magának.

Tíz rómaiból kettő a metrón találkozik szíve választottjával – derítette ki a Nők és az életminőség című, Rómában végzett társadalomkutatási felmérés.

A Corriere della Sera napilap római kiadásában közölt eredmények szerint a gazdasági válságban egyre többen utaznak autó helyett metróval. Így a mai szerelmespárok már leggyakrabban nem a tengerparton, nem a korzón és nem is az edzőteremben találnak egymásra, hanem a tömegközlekedési eszközökön. Rómában pedig metróval utaznak a legtöbben, naponta több mint fél millióan.

– Talán a mozdulatlanságig utassal teli metrószerelvények, a peronon töltött hosszú várakozási idő vagy a gyakori meghibásodás miatti veszteglések alatt születnek a szerelmek – találgatta az újság.

A felmérés szerint a szemkontaktus teremti az első vonzalmat és az is segíti a találkozást, amikor egy férfi átadja a helyét egy nőnek. A vizsgálat a metrószerelmet tartósnak tartja hangsúlyozva, hogy a földalatti kapcsolatok harmincnyolc százaléka vezet házassághoz, miközben a közösségi portálokon született szerelmeknek csak huszonnyolc százaléka.

Forrás: Hír6
Fotó