Érdekes (és hasznos) dolgok derültek ki egy 4000 profilt feldolgozó brit társkeresős kutatásból.

A teljes testet mutató képek mindkét nemnél átlagosan több mint kétszeresre növelik a kapott üzenetek számát. A nőknek benti, a férfiaknak kinti képet érdemes feltenni, a nők ezzel 60, a férfiak 19 százalékkal növelhetik a kapott üzeneteket.

A selfie csak a nőknél nyerő, a saját maguk által készített fotókkal bíró férfiak 8 százalékkal kevesebb üzenetet kaptak, a nők négy százalékkal többet. Csínján kell bánni a kisállatokkal és a jóbarátokkal – aki velük pózol, körülbelül feleannyi üzenetre számíthat.

Ami a bemutatkozó szöveget illeti, a Zoosk társkereső oldal szerint a nők akkor taktikáznak a legjobban, ha exeikről és gyerekeikről, már ha vannak, hallgatnak a profiljukon. A férfiaknál a válás szó felére csökkenti, a gyerek megemlítése 7 százalékkal növeli az üzeneteket. A sport vagy az olvasás említése mindkét nemnél ötödével, a zenei véna feszegetése 15 százalékkal növeli az üzenetek számát.

Amikor az üzenetváltásra kerül a sor, a szmájli is sokat nyom a latban: a 🙂 majdnem négyszer olyan népszerű, mint a :-). Míg nőknek érdemes már az első üzenetben pedzegetni egy találkozót, legyen szó vacsoráról vagy egy pohár borról, a férfiak túl mohónak tűnnek, ha rögtön ezzel állnak elő: 35 százalékkal kevesebb válaszra számíthatnak.

Ugyanígy járhatnak a rögtön flörtölők: ha a nők írják le, hogy bébi vagy szépségem, akár megduplázhatják a válaszokat, az ezzel nyitó férfiak több mint 10 százalékkal kevesebb reakcióra számíthatnak.

Hasznos lehet lefuttatni a helyesírás-ellenőrzőt, de az alapvető nyelvtani szabályok ismerete sem hátrány: aki esetlenül fogalmaz és nem ír helyesen, 13 százalékkal csökkenti saját esélyeit.

Forrás: Index.hu
Fotó