Ha valakik igazán képben vannak a párkapcsolatokkal, hát azok a válóperes ügyvédek.

 

Ők jellemzően már a kapcsolat végén találkoznak a párokkal, ám ezekből az esetekből bőven összegyűjtöttek annyi tapasztalatot, hogy már a kapcsolat elejére vonatkozóan is remek tanácsokat tudnak adni. Íme az a 9 kérdés, amit szerintük már az első randevún érdemes egymásnak feltenni, sok későbbi csalódást lehet ezzel elkerülni.

 

  1. Mikor beszéltél utoljára a rokonaiddal?

 

Az, hogy az illető milyen közeli kapcsolatban áll a családjával, sokat elárul róla. Nem egy házasság azért végződik válással, mert a család mindig nagyobb elsőbbséget élvez a párkapcsolat kárára is. A másik véglet, ha egyáltalán nincsenek családi kapcsolatok – ez jelezheti azt is, hogy illető képtelen hosszú távon fenntartani egy kapcsolatot.

 

  1. Hiszel az örök szerelemben?

 

Minden kapcsolat folyamatos munkát és elköteleződést igényel mindkét féltől, vagyis aki azt hiszi, hogy a szerelem és a boldogság csak úgy magától megmarad, az valószínűleg meglehetősen éretlen személyiség.

 

  1. Házas vagy?

 

Bármilyen hülyén is hangzik, érdemes feltenni ezt a kérdést – ha a partnered nem egyértelműen egyedülálló/elvált, az még sok problémát okozhat.

 

  1. Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

 

Randipartnered büszke a munkájára? Szenvedéllyel űzi? Vagy csak a pénzért csinálja? Ezek alapavetően a „normális” kategóriába tartoznak, de ha sűrűn váltogatja a munkahelyeit, vagy épp ellenkezőleg, munkaholista, akivel 20 percet se lehet nyugodtan megülni anélkül, hogy az e-mailjeit ellenőrizné – vedd figyelmeztető jelnek.

 

  1. Hol nyaraltál legutóbb?

 

A kérdés lényege persze az, hogy miből/hogyan fizette az utat. Félretette rá a pénzt? Hitelkártyára terhelte? Túlzónak tűnik az anyagi körülményeihez képest vagy épp nagyon sóhernek? A válasz sokat elárul a partner költekezési, pénzkezelési, adósságfelhalmozási szokásairól is – már persze a nyaralási preferenciáin túl.

 

  1. Hány éves vagy valójában?

 

Ez majdnem olyan hülyén hangzik, mint a „Házas vagy?” kérdés, de a válóperes ügyvédek szerint a klienseik jelentős részének fogalma sem volt a partnere pontos életkoráról egészen az eljegyzésig.

 

  1. Szerinted jól kommunikálsz?

A házasságok megromlásának nagy részét okozza a kommunikációs vakvágány, a beszélgetésre és a megbeszélésre való képtelenség, a konfliktusoknak hátat fordító vagy fejet homokba dugó magatartás. Ilyenkor éveken át csak gyűlnek a kimondatlan és kezeletlen problémák, míg a végén a felek annyira eltávolodnak egymástól, hogy már esélytelen bármit is helyrehozni.

 

  1. Miért ért véget a legutóbbi kapcsolatod?

 

Ha a magyarázat nagy része arról szól, hogy minden a másik fél hibája volt – vedd fel a nyúlcipőt. Egy őszinte, felelősségteljes és fejlődésre képes ember tudja, hogy egy kapcsolat mindig kettőn múlik, és tisztába kéne lennie azzal, hogy ő mit rontott el az előzőben.

 

  1. Ha visszamehetnél az időben, mi az az egyetlen dolog, amit megváltoztatnál az életedben?

 

Amellett, hogy ez egy szórakoztató téma, rengeteg mindent elárul mindkét félről – az persze egyéni értelmezés kérdése, hogy melyik válasz hangzik jól vagy rosszul….

 

Via HuffPost