A netes randik előtt öt kérdésre kell választ találnod: ki, mit, mikor, hol, miért?

A netes ismerkedéssel kapcsolatban egyre több embernek van tapasztalata, az egyik legnépszerűbb barátkozási formává vált az elmúlt években. Rengeteg előnye van, de megvan az a hátránya, hogy hiányzik az a bizonyos első benyomás, ami arra késztethetne, hogy randira hívd a nőt. Felesleges hosszú ideig húzni az időt, szerencsésebb személyes benyomást szerezni, ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogyan szervezd meg az első találkozót a kedves idegennel. Mire kell figyeljél? Hogyan készül erre a nő?

Ki a randipartner?

Ez leginkább majd akkor fog kiderülni, ha személyesen is találkoztok, mert a kezdeti, elsősorban írásban folytatott beszélgetéseknek az az egyik jellemzője, hogy mindenki kicsit bátrabb, és hiányzó nonverbális kommunikáció is számtalan félreértésre adhat okot: nem látod a gesztusokat, nem hallod a hangsúlyt, és legfőképpen nem teljesen tudod levenni, van-e kölcsönös vonzalom, illetve valóban vonzódsz-e a nőhöz.
Ahhoz, hogy már előzetesen kicsit jobban beleláss az életébe, segítségedre lehet a Facebook profilja. Jelöld be ismerősnek, így kicsit előrébb juthatsz annak a kérdésnek a megválaszolásában, hogy kivel állsz szemben.

Mit és hol?

Mivel nem volt még teljesen reális első benyomás, az első randin erre lehetőséget kell adni, azaz érdemes olyan programot választani, amelyen kényelmesen és nyugodtan tudtok beszélgetni, erre a legalkalmasabb hely egy kávézó.
Ne lepődj meg, ha a nő ragaszkodik egy zsúfoltabb nyilvános helyhez, teljesen érthető, ha egy idegennel nem akar egy kevésbé forgalmas terepen találkozni.
Az sem feltétlenül bizalomgerjesztő, ha a kocsiddal akarsz érte menni, beszéljétek meg, hogy mindenki saját maga megy el a megbeszélt helyre.

Mikor?

A netes ismerkedés egyik szabálya, hogy felesleges húzni az időt, hosszú hetekig levelezni, ezért ha mindkét fél szándéka komoly, akkor ajánlott néhány levélváltás után megbeszélni az első randit, és belevágni.
Szintén a mikor kérdéshez tartozik az is, hogy mely napszakban találkoztok. Nem meglepő, ha egy nő inkább nappal randizna egy idegennel, ezért igyekezz ilyen időpontot ajánlani neki.

Miért?

A miért kérdésnél már az elején, azaz az első randi előtt tisztázni kell, kinek mi a célja.
Ha te még nem akarsz elköteleződni, és csak lazán ismerkednél, akkor ezt illő közölni a választottaddal, és nem áltatni egy komoly kapcsolatot kereső nőt azzal, hogy te is az igazit keresed.
Vannak, akik szimpla időtöltésnek használják a netes párkeresőzést, de közben ráakadnak egy olyan társra, akivel szívesen komolyabbra is fordítják a kapcsolatot.
Tudd, hogy mi a célod, és ne félj ezen változtatni, ha úgy alakul a helyzet!

A második randi

A második randi mindig speciális kérdés; nem jelenti azt, hogy el akarod magad kötelezni, de azért magában hordozza azt az üzenetet, hogy nyitott vagy a másikra.
Adj magadnak egy kis időt, és ha jó fej akarsz lenni, ne zárd azzal az első találkozót, hogy „majd hívlak”. Ez is egy olyan mondat, amit nem szerencsés előadni egy nőnek.
Ha „majd hívod”, akkor tedd hozzá, hogy mikor várható ez a hívás: pár napon belül, egy hét múlva, vagy soha.

Elvárások

A netes ismerkedés egyik nagy veszélye az, hogy az első személyes találkozó előtt mindenki hajlamos felépíteni magában egy képet a másikról, de ez a kép a valóságban sokszor eltér a várttól. A párkereső oldalakra és a közösségi oldalakra feltöltött képek általában azon fotók közül kerülnek ki, amelyeken a legjobb formánkat mutatjuk.
Lehet, hogy a beszélgetések alapján egy vagány és dögös nőre számítasz, végül pedig egy csendes, szende lánnyal fogod magad szemben találni. Éppen ezért hagyd el az elvárásokat, engedd el a feltételezéseket, és közelíts úgy a témához, hogy majd a randin kiderül, milyen is valójában a másik.
Azon se lepődj meg, ha te okozol csalódást!

Forrás: Men.hu
Fotó