Christine Coppa családszakértő, írónő és szingli anyuka vallomása.

„31 évesen, egy 4 éves energikus kisfiú anyukájaként már nem gondoltam volna, hogy még egyszer az életben randizgatni fogok. De az univerzumban megmozdult valami, s ma már alig bírok eleget tennia meghívásoknak. Viccelődnek is velem a barátaim, hogy túl jóra sikeredett a visszatérésem. Talán igazuk van, de abban biztos vagyok, hogy egyedülálló anyukaként ma már mást tartok fontosnak” – mondja és hozzáteszi. „Létezik 5 fontos szabály, amit minden férfinak tudnia kéne, aki szingli Anyukával randizgat. Ha érdekelt vagy, olvass tovább”

1. MARADJ KI AZ APUKA DOLOGBÓL!
Mi a kedvenc filmem? Rendben, válaszolok. Milyen könyvet olvastam utoljára? Még jobb kérdés. Ki a gyerek apja? Na ez az a pont ahová már nem kéne eljutnod, legalábbis az első randin biztosan nem. Kezdetben se beszédben, se gondolatban nem térül meg az apára terelni a témát. Nem tudhatod milyen érzéseket váltasz ki és azt, se létezik-e egyáltalán (Spermabank No. 23416 is lehet a neve.) Ne csámcsogj az apa témáján még akkor sem, ha a nő veti fel. „Az anyák egy része szívesen oszt meg infókat a gyerekekről és azok apjáról, de egy okos pasi tudja, hogy ez nem jogosítja fel további kérdések felvetésére.” – jegyzi meg. „Maradj az első randis könnyed diskurzusnál, míg a nő nem áll készen más beszédtémákra.”

2. NE HIDD, HOGY TÉGED IS ÁGYBA VISZ!
Amikor a szingli anyuka a lakására invitál, még nem jelenti hogy el is altat majd (igen, ő is tud olyat, ami után könnyen beszunnyadsz). Ha jól érzi magát a randin, könnyen előfordulhat hogy felajánlja, folytassátok nála. Ebben az esetben biztos lehetsz benne, kedvel téged. De ne ródd fel neki ha azért teszi, mert a gyerek miatt neki így kényelmesebb, vagy mert nem tudja több órára fizetni a drága babysittert.

3. NE AKARD MEGMENTENI!
Jobb, ha tudod: nem ő az, akiért meg kell ölnöd a hétfejű sárkányt és akit kell szabadítanod a toronyszobájából, mert másnap hozzáadják a szomszédos ország csúnya és rövid királyához! Az U.S.A. statisztikai hivatala szerint az egyedülálló anyák 79 százaléka jól fizető állással rendelkezik. Akik randira hívják őket azért teszik, mert vonzóak, okosak és függetlenek. Ha alkalmanként hagyod fizetni, azt érzi hogy egyenrangú és ez szexi.

4. NE SIETTESD GYEREKEIVEL A TALÁLKOZÓT!
Bár a szüleivel való megismerkedés se semmi, a gyerekeivel való első találkozó még izgalmasabb lesz. Sok szingli anya hónapokat vár míg gyerekét az új párjának bemutatná. Legtöbbjük szerint hagyni kell, hogy maguktól fejlődjenek a dolgok. Ha ezt kivárod, látni fogja, hogy tiszteled őt mint anyát. Ha ezt is megléped, tudni fogja hogy tartalmasabb és jövőbe mutató kapcsolatra vágysz.

5. NE BECSÜLD ALÁ A TÁRSASÁGI ÉLETÉT!
Azt hiheted, kiesett a vérkeringésből mióta gyereket szült… de tévedhetsz. Egyáltalán nem biztos, hogy te vagy az egyetlen kapcsolata a külvilággal. Hidd el, semmi mást nem akar a randin, mint jól érezni magát. Lehetőség szerint ne olyan helyre vidd, amit így hirdetnek: „családbarát” vagy a „gyereksarokkal rendelkezünk”.

Vidd el inkább vacsorázni, táncolni. Ő nem csak anya, hanem ízig-vérig nő is. Az USA legnagyobb társkereső portálja, a match.com szerint a szingli szülők 21% aktívan randizik. Lehet, hogy más az időbeosztása, a családi felelősségi köre, de ettől még simán összeegyeztetheti az anyaságot a szórakozással. Akár még jobb fej is lehet a randin, mint mások. Ő aztán igazán értékelni fogja egy pár órás kikapcsolódás, ellazulás lehetőségét, amit otthon aligha tehet meg.

Forrás: Men’s Health

Fotó