A Facebook külön profiloldalt készített a pároknak, a kapcsolatok így saját internetcímet kaphatnak. A magyar felhasználóknak egyelőre nem jelentek meg az újítások.


Az újítást a facebook.com/us címen érhetik el azok, akik kapcsolatban vannak, és ezt be is állították a közösségi portálon, viszont az oldal részben kívülről is elérhető. A Facebook folyamatosan élesíti az új felületet, a frissítés után jobban hasonlít az aloldal az idővonalhoz. A külföldi képernyőképeken látható „Share Friendship” (barátság megosztása) lehetőség viszont némi aggodalomra ad okot.

A nyilvános enyelgés éppen elég zavaró lehet buszon vagy moziban,most viszont rendszerezett formában köszönthet be digitális életünkbe. A párok közös oldalain pontosan azt pakolhatják ki a kirakatba, ami normális esetben csupán kettőjük dolga: a kapcsolatukat.

A nemzetközi visszhang is hasonlókat fogalmaz meg. Van olyan blogger, akinek hánynia kell az új fejlesztéstől, Emma Barnett, a Telegraph újságírója pedig azt fontolgatja, hogy a digitálisan szakít férjével, hogy megszabaduljon a pároknak szánt oldaltól. Akad viszont olyan is, aki egyenesen örül a változásoknak, hiszen ez is csak egy innováció.

Hasonló logikával működik a lassan két éve létező, barátságoknak szánt aloldal. Ez is megtekinthető mások által, a külsősöknek megjelenő információk mértéke pedig attól függ, mennyire korlátozzuk le amúgy a profiloldalunkat, vagy ismerősei vagyunk-e a pár egyik vagy másik tagjának. Gyorstesztünk szerint egyoldalú ismeretség esetén, viszonylag sok korlátozással is láthatjuk a pár közös ismerőseit, közös érdeklődésüket. A pár oldal külön nem kikapcsolható, sőt az idővonalról elrejtett tartalmak is megjelenhetnek itt, hiszen törölve nincsenek.

Forrás: Index
Fotó