Kivel flörtöljünk?
Posted by Társkeresőoldal on 21 szeptember 2012

Kivel érdemes pillantásokat cserélni? Mennyire számít a szépség a flörtben? Társadalomtudósok próbálják megfejteni, hogy miféle szabályok alakítják a társkeresést.

Örömflört

Egy bizonyos szinten igazából bárkivel lehet flörtölni. A csábító pillantáscserék, a könnyed ugratások feldobhatják a napot, növelhetik az önbizalmat, erősíthetik a társas kötődéseket. Ezen a szinten a flörtölés ártalmatlan játék, és csak a legbegyöpösödöttebbeknek lehet bármi kifogásuk ellene.

Csak, hogy kicsit stilizáltabb legyen a kép, érdemes azért egy kicsit óvatosabban gyakorolni a flörtöt házasokkal, vagy tartósan kapcsolatban élőkkel. A legtöbb házas vagy kapcsolatban élő azért még megbirkózik egy kis csodálattal, még talán a hasznát is látja annak, ha valaki vonzónak tartja őt, vagy a partnerét, de az ő partnerük életébe egyáltalán nem biztos, hogy ez belefér.

Kutatások azt mutatják, hogy a férfiak gyakran félreértik a barátságos viselkedést, és érzékelik szexuális közeledésként. Ez nem ezért van, mert idióták, hanem mert az egész világot sokkal szexualizáltabban látják. Szintén bizonyítékok támasztják alá azt is, hogy a nők szociális képességei sokkal jobbak: helyesebben értelmezik mások viselkedését, és megfelelőbb válaszokat is adják rá.

Ez azt jelenti, hogy a nőknek jobban kell figyelni arra, hogy ne küldjenek félreérhető jeleket a házas férfiak felé. Az erősebbik nemnek meg arra kell figyelniük, hogy kapcsolatban élő férfiak könnyen félreértelmezik a feleségük, barátnőjük más férfiak felé mutatott barátságos viselkedését. Mindezeken kívül a könnyű flört teljesen ártalmatlan és élvezetes.

Csábítás flörtje

A flört lényeges eleme a társkeresési folyamatnak, és mikor valaki valamilyen szándékkal flörtöl, vagyis nemcsak a flört öröméért, akkor egy kicsit jobban meg kell válogatnia a célszemélyeket.
A társkereső flörtben két szabály vonatkozik arra, hogy kit válasszunk ahhoz, hogy a siker lehetősége a lehető legnagyobb legyen, és hogy a zavarba ejtő visszautasítás veszélye pedig a lehető legkisebb.

1. szabály
Olyan személyekkel érdemes flörtöt kezdeményezni, akik többé-kevésbé ugyanannyira vonzó külsővel rendelkeznek.
A legtöbb sikeres házasság és hosszú távú kapcsolat olyan emberek között köttetik meg, akik többé-kevésbé ugyanannyira szépek. Persze, van egy kis egy kis mozgástér, és más tulajdonságok is fontosak, de statisztikailag azok a kapcsolatok, ahol az egyik fél sokkal vonzóbb, mint a mások, inkább kevésbé sikeresek. A tanulmányok azt mutatják, hogy minél inkább kiegyenlített a vonzóság a partnerek között, annál inkább maradnak együtt.

A kutatások azt mutatják, hogy sok nő rosszabb testképpel rendelkezi, vagyis gyakran becsülik alá megjelenésük vonzóságát. Újabb kutatások szerint a felnőtt nők 80%-a úgy hiszi, hogy túl kövér, és azzal próbálkozik, hogy olyan alkatot érjen el, ami két mérettel kisebb annál, amit a férfiak legcsábítóbbnak gondolnak. Így a nőknél igazán nagy az esély arra, hogy sokkal vonzóbb a külsejük megítélése, mint ahogyan azt ők gondolják, így nyugodtan flörtölhetnek helyesebb férfiakkal.

A férfiak általában a nőknél sokkal kevésbé kritikusak a saját megjelenésükkel kapcsolatban. Az részben abból fakad, hogy a szépségszabályok férfiak esetében sokkal kevésbé szigorúak, mint a nőknél, és hogy sokkal többféle alak és a megjelenés van vonzóként elkönyvelve.

2. szabály
Ne flörtöljön olyanokkal, akik valószínűleg nem viszonozzák az érdeklődést.
Még akkor is, ha csak rövidke kaland a cél, a flört sokkal élvezetesebb, ha a partner viszonozza az érdeklődést. Szóval ésszerű, ha olyan személyhez közelít, aki legalább lehetséges parnerként tekint önre, mint olyannal, aki visszautasítja.

Evolúció előnyben részesítette azokat a férfiakat, akik fiatal, jó megjelenésű társat választottak, és azokat a nőket, akik hatalommal, gazdagsággal és státusszal rendelkező férfit választottak. A férfiak így olyan nőket keresnek, akik fiatalabbak, mint ők, és sokkal nagyobb súllyal esik latba a fizikai megjelenés, míg a nők inkább kedvelik az idősebb férfiakat, magasabb státuszúakat, nagyobb keresetűeket. A nők szintén jobban kedvelik azokat a férfiakat, akik magasabbak náluk. Társkereső hírek – amik sokkal szókimondóbbak a saját követelményekkel, és a sokkal tudatosabbak mások igényeivel kapcsolatban – ezreinek vizsgálatából az derül ki, hogy ezek azok a tulajdonságok, amiket a leggyakrabban igényelnek és kínálnak fel a társkeresők.

Alacsony, alacsony státuszú férfiak, és idősebb, kevésbé vonzó nők jobb, ha egy kicsit szigorúbban választják ki a lehetséges partnereket, de nagyon sok kivétel is van erre a szabályra, mert az önbizalom és a báj kiegyensúlyozza a látható hátrányokat.

Forrás: Patika Magazin Online