Szupermodell alak helyett átlagos testfelépítés, barna haj és semmi piercing, tetoválás vagy szemüveg – ilyen nőről álmodnak a férfiak Magyarországon.

És mi a helyzet a tipikus magyar szívtipró férfiakkal? Inkább erőteljesebb testalkat mint modell alak, George Clooney-hoz hasonló őszülő halánték és csakis tetoválás nélkül. A Twoo, Magyarország legnépszerűbb közösségi felfedező oldala, amelynek már 800 ezer regisztrált felhasználója van az országban, utánajárt, hogy milyen az álom partner a magyarok számára. Az előnyben részesített külső adottságok megismerésén túl például megtudhatjuk az adatokból, hogy a magyarok jobban kedvelik a nem dohányzókat, és nem gondolnak házasságra, amikor új kapcsolatot keresnek.

Kulcsinformációk:

A magyar férfiak nem kedvelik a modell alkatú nőket. Közel negyedüknek jobban tetszenek a sportos nők, mint a sztereotípiák szerinti vonzó nők – csak 12%-uk részesíti előnyben a vékony nőket, és mindössze 0,5%-uk menne el randizni egy szupermodellel. A nők körében is a sportos fizikum a legnépszerűbb: a hölgyek egyharmada keres kidolgozott testű társat.
A nők és a férfiak körében is a barna haj a legnépszerűbbek. Úgy tűnik, hogy a magyar hölgyek nagyon szeretik a George Clooney-féle deres halántékot, hiszen a férfiak esetében a dobogó második helyét nem a szőke vagy fekete, hanem az ősz hajú úriemberek foglalják el.
A férfiak körében a tetoválás markánsan a kevésbé népszerűeknél figyelhető meg – közülük 53%-nak van ilyen dísze. A tetoválás a nőkön sem népszerű: a kevésbé népszerű nők 41%-a visel valamilyen ábrát a bőrén.
A magyarok egyértelműen nem dohányzó társra vágynak. 50%-uk keres olyan partnert, aki nem dohányzik, és csak 25% töltené szívesen az idejét egy dohányos partner mellett.
A népszerű férfiak 46%-a vélekedik úgy, hogy a házasság többé nem releváns – valamivel kevesebben, mint a népszerű nők, akik közül 49% tartja a házasságot irreleváns intézménynek.
A Twoo felmérése szerint vannak városok, ahol többen keresnek párt maguknak, mint más helyeken. Debrecenben a legmagasabb azok száma, akik az elmúlt 30 napban bejelentkeztek az oldalra, ugyanakkor a budapestiek kommunikatívabbak, több üzenetet küldenek.

Forrás: Hírlabor
Fotó