Az interneten szövődött kapcsolatok közül kevesebb végződik válással, és az így megismerkedett párok általában boldogabbak is.

Egy új, amerikai háztartásokban végzett felmérés szerint a 2005 óta kötött házasságok egyharmada az interneten kezdődött, és ezeknek a kapcsolatoknak a fele társkereső oldalakon indult.

Az interneten megismerkedett párok egyharmada házasodott össze. 45 százalékuk online társkereső oldalakon, 20 százalékuk közösségi oldalakon, 10 százalékuk chatszobákban ismerkedett meg. Az emailekből, blogokból és közvetlen üzenetváltásokból szövődő kapcsolatok aránya az öt százalékot sem érte el. A válaszadók 3,6 százaléka online játékokban ismerkedett meg a partnerével.

A férfiak hajlamosabbak az online randevúzásra, és a legsikeresebbek azok a harminc és ötven év közötti személyek, akiknek van munkájuk és biztos anyagi hátterük. Az ismerkedési forma természetesen a korral változik: míg az idősebbek inkább az emailt használják, addig a fiatalabbak inkább közösségi hálózatokon, illetve virtuális világokban találkoznak.

Ezek az adatok az Eharmonytól, egy online társkereső oldaltól származnak; a felmérés egyik készítője a cég tudományos tanácsadója, az eredmények kiértékeléséhez egy külsős statisztikust kértek fel. A felmérés több mint 19 ezer felhasználó adatain alapul. Az érintettek 2005 és 2012 között kötöttek házasságot. Bár a kérdőíveket online lehetett kitölteni, a válaszadók demográfiai adatai alapján ez nagyjából reprezentatív mintája az Egyesült Államok lakosságának.
Forrás: Index
Fotó