Tudod, mi a flört?
Posted by Társkeresőoldal on 18 március 2013

Nehéz definiálni, hogy mi fér bele egy flörtbe, hiszen mindenkinél más a határ.

De azért valami végpont csak kell, hogy legyen, ahol a nézőpontok összeérnek! A flörtnél abban talán egyetérthetünk, hogy egy szeretkezés már a következő kategóriába ugrasztja át a dolgot. Lehet flörtölni úgy, hogy nem feltétlenül szexualitásba torkollik?

Múltkor épp a flörtölés jött szóba, és azon alakult ki vita, hogy lehet-e úgy flörtölni, hogy végül ne mindenképp az ágyban kössünk ki. Kevesebben voltunk akik azt mondtuk, hogy igen, lehet. Többen meg voltak győződve arról, hogy a flörtölésből végül úgyis szex lesz. Ez meglepett.

Vajon tényleg szükségszerűen és kizárólag egyféle vége lehet egy flörtölésnek?

A flörtölés nem könnyed, felszabadult évődést jelent férfi és nő között? Amolyan „ebből még bármi lehet, és ha semmi, az sem baj” dolgot? Valójában csupán egy hoszszabb-rövidebb kapcsolat előszobája lenne?

A flörtben pont az kellene, hogy jó legyen, hogy nem tudjuk, mi a vége, és ha semmi, attól még jó volt és felszabadult.

Ha úgyis tudjuk, mi a vége, akkor valójában csak egy játék, amely arról szól, meddig lehet elhúzni? Hová lesz akkor az izgalom, a kíváncsiság az ismeretlen befejezés miatt?

Ha valaki elég jól ismeri magát és őszinte önmagához, már az első pillanatban meg tudja mondani, hogy a dolog ágyban vagy sms-ben fog-e végződni. De az előbbinél akkor azt már talán nem is flörtnek kell hívni.

Miért törvényszerű, hogy a végén úgyis összejövünk? Mert nem tudunk nemet mondani? Vagy mert az egyik fél előbb-utóbb túl komolyan veszi?

Pedig ha tudunk magunknak megálljt parancsolni, akkor flörtölhetünk bűntudat nélkül a meglévő kapcsolatunk mellett, és pont ettől jó. Mert ne legyünk túl szigorúak, ha nem lesz belőle semmi, épp csak a hiúságunknak tesz jót, akkor igenis ártatlan lehet a flörtölés. De ha már az elején tudjuk, hogy úgyis szex lesz a vége, akkor már az első pillanattól bűntudat lapul bennünk minden egyes sms- váltásnál vagy beszélgetésnél, és akkor el is vesztjük az egészben azt, ami jó. Mert az igazi flört akkor jó, ha nyitva hagyjuk magunkban, és kiélhetjük benne azt, amire az önértékelésünknek szüksége van, és amitől meglapul egy-két félmosoly a szájunk sarkában. Ha komollyá válik, az más tészta. De hiszek abban, hogy egy flört igenis lehet ártatlan, és felhőtlen mosolyokat adhat, amitől rövid időre másképp szépek a virágok és másképp csiripelnek a madarak az ágon. Amitől mosolygunk az utcán, és ugyanezzel a mosollyal őszinte szeretettel hazamehetünk és az ölébe ülhetünk a párunknak lelkifurdalás nélkül…

Lehet, hogy a flört az a nagyon furcsa dolog, amiről tulajdonképpen csak a legvégén tudjuk megmondani, mi volt.
Várkonyi Andrea

Forrás: Blikk
Fotó