Unalmasok kitiltva!
Posted by Társkeresőoldal on 30 augusztus 2013

Megkímél minket az unalmas randiktól az új társkereső szolgáltatás…

…már ha elég érdekes embernek tart minket ahhoz, hogy egyáltalán regisztrálhassunk.
„Felejtsd el az elcsépelt felszedős dumákat és a kínos csendet, mi olyan emberekkel hozunk össze, akikkel azonos az érdeklődésed, és biztosan lesz közös témátok az első randin.” – így summázzák a készítők a LoveFlutter nevű új társkereső-szolgáltatás ars poeticáját. A LoveFlutter lényege, hogy csak az érdekes embereket engedi regisztrálni, őket pedig a közös érdeklődés és preferenciák alapján ajánlja egymásnak.

A Brit Pszichológiai Társaság munkatársaival karöltve megalkották a QI tesztet, (Q mint quirky, azaz mókás, és I mint interesting, azaz érdekes) ami meggyőződésük szerint kiszűri az unalmas embereket, és csak azokat engedi tovább a regisztrációs folyamatra, akik elérték a megfelelő értéket. A teszt egyébként olyan kérdésekből szűri le, mennyire vagy mókás és érdekes, mint hogy hány lájkot kaptál a legutóbbi állapotfrissítésedre, hányszor jártál az elmúlt hat hónapban külföldön, és hogy kipróbáltad-e valaha a bungee jumpingot… tudom, mire gondoltok, és igen, jogosan vitatható el a tudományos megalapozottság.

Abban a nem túl valószínű esetben, ha kellő affinitást mutatunk az extrém sportok iránt, kéthavonta nyaralgatunk külföldön és legalább három nyelven beszélünk, azaz ha az QI hányadosunk elérte a minimumot és regisztráltunk, a Facebookon megadott érdeklődési körök és preferenciák alapján listázza ki nekünk a megfelelő(nek vélt) partnereket. Itt jön a képbe a A Google Knowledge Graph, ugyanis nemcsak a tökéletesen megegyező ízlésű embereket ajánlja fel a LoveFlutter, hanem azokat is, akikről feltételezhető, hogy jól kijönnénk velük. (Például ha az egyik kedvenc filmünk a Brian élete, ki fogja listázni nekünk a többi Monty Python rajongót is.) Ha pedig találtunk magunknak kellően mókás és érdekes célszemélyt, akivel kölcsönös a szimpátia, akkor a Foursquare integráció révén még a megfelelő randihelyszín felkutatásával sem kell törődnünk, megteszi helyettünk maga a szolgáltatás.

Forrás: Social Times
Fotó